Listening / Lyssna

IMG_9282

Male blackbird in Newmarket, England. / Koltrasthanne in England.

Svensk text nedanför den engelska texten. / Swedish text below the English text.

Listen, is that a worm? Typical listening pose with birds. These pictures are taken in Newmarket in England but could as well have been taken in my hometown of Malmö, Sweden, as both the blackbirds and the rook are common in southern Sweden. More pictures of birds at Fototriss.

Lyssna, vad är det som låter. Typiskt pose för fåglar som letar mask eller lyssnar efter något. Alla dessa bilder är tagna i Newmarket in England men kunde lika gärna vara tagna hemma i Malmö eftersom jag möter både koltrasten och råkan på Malmös gator. Fler bilder på fåglar på Fototriss.

Female blackbird listens for more worms. / Koltrasthonan lyssnar efter fler maskar.

Female blackbird listens for more worms. / Koltrasthonan lyssnar efter fler maskar.

What´s up? Rook in Newmarket in England. / Vad står på? Råka in England.

What´s up? Rook in Newmarket in England. / Vad står på? Råka in England.

Advertisements

28 thoughts on “Listening / Lyssna

  • Tack! Tycker alltid det är roligt att se fåglar. Är lika uppmärksam på dem som på människor. Det har hänt att folk undrat vad jag fotat och det verkar som dom inte ser fåglarna runt omkring. men det är väl bara en del av omgivningen för dem och inte varelser som gör intressanta saker. Ha en skön söndag!

   Like

  • Tack! Tittar alltid på fåglar när jag rör mig utomhus! Ibland har jag tur och fångar roliga saker.! Värst vad wordpress har börjat krångla med kommentarer. Du hade nog rätt I att du mobbar varandra som du sade som svar när jag klagade på att det blivit så svårt att kommentera på BlogSpot. Förstår inte varför dom skall göra det så svårt.
   Jag önskar dig en skön söndag!

   Like

  • Tack! Koltrastar är fina och det finns got om dem här. Råkorna och kajorna finns det också got om här och som alla kråkfåglar är dom rätt roliga att se på. Jag önskar dig en skön söndag!

   Like

  • Man kan rätt ofta se dom koncentrerade och verka lyssna och sedan snabbt hugga till I marken och komma upp med en mask. Så jag antar att masken ger ljud ifrån sig för hur dom annars skulle hitta dem förstår jag inte. JAg önskar dig en skön söndag!

   Like

 1. Kåltrastar är vanliga här och enstaka kommer året om och äter frön och annat. En enda gång har jag sett en råka i trädgården. Det var en stor upplevelse. Trodde inte de fanns så här långt norrut.

  Liked by 1 person

  • Tittade på Wikipedia och det verkar som bägge fåglarna är vanligast I Skåne och råkan I all synnerhet är en stadsfågel. Koltrastar har vi hela året om och jag tror att boet jag hittar varje år I trädgården är ett koltrastbo. Annars verkar det som bägge fåglarna är vanligare I resten av Europa än I Sverige. Lustigt det som är exotiskt för mig är vanligt för andra och dessa fåglar som jag betraktar som vanliga och ibland tycker att det skulle vara roligt att se andra fåglar än de “gamla vanliga” är exotiska hos dig. Men de är alltid roliga att titta på. Tack för ditt inlägg, det gav mig en tankeställare. Jag hoppas du får en skön söndag!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s